Dansk Lagotto Klub

Klubben for Lagotto Romagnolo

Træf 2017


Beretning om generalforsamling og træf 2017

Zenia´s & mit første møde med Dansk Lagotto Klub – Generalforsamlingen 2017. 

Lørdag d. 20 maj 2017 Holdt DLK generalforsamling i Sorø Hundevenners Klubhus kl. 10 og det er første gang jeg deltager med min nu 7mdr. tæve Zenia.

 Samkørsel med kasseren Kristian og Rafiki gjorde, at vi ankom vel på adressen efter en times kørsel fra København, hvor vi mødte formanden Helle Lauridsen og hendes mand Jens med deres lagotto Pippo  kl. 9 for at åbne klubhuset, lave kaffe/te, arrangere borde og stole i klublokalet, duge og blomster samt lave tag-selv-bord til den fælles morgenmad. Zenia og jeg var med på en ”kigger” på sidelinien. 


Lidt i ti var i alt 20 personer mødt op med hunde, der startede lagottofesten med frit løb på den delvist indhegnede fodboldbane en rum tid, så toppen af det værste morgenkrudt blev forløst, inden hundene blev lukket ind i bilerne. Marianne S.´s vidunderlige Waldo gjorde opmærksom på, at Zenia nok er på ved at nærme sig sin første ”hvide” løbetid - interessen manglede i alle fald ikke, så han fik snor på indtil han faldt lidt til ro…. Thøhø!  wink  Der blev kaldt ind til generalforsamling og vi mæskede os i den fælles morgenmad med masser af brød, ost og marmelade i klublokalet. 

 

Sædvanlig dagsordenprocedure fulgtes fra start: Formanden Helle bød velkommen, til dirigent valgtes kasseren Kristian, som sekretær Jens og som stemmetællere Ulla & undertegnede.  Formanden påbegyndte sin årsberetning, men det varede ikke længe før end snakken livligt gik på kryds og tværs med spørgsmål og svar. Mange emner kom naturligt op og formanden forsøgte at besvare, så godt hun kunne. Tiden forsvandt som dug for solen i godt selskab med godt humør, alvor og mange grin. Se referat af generalforsamlingen andet steds på hjemmesiden. Formanden   afsluttede generalforsamling kl. 12, hvor endnu flere lagotto med ejere ventede på fælles træf på plænen. 

 

Hundene blev hentet i bilerne og fik frit løb resten af dagen med få undtagelser. Mens frokosten blev arrangeret af bestyrelsen på den overdækkede terrasses borde, der festligt blev pyntet med duge og blomster i dagens anledning. . Imens arrangerede Kira Rally bane, Marianne (udefra) Nose Work bane og Annalise bane til trick og leg til inspiration.


Frokosten indtages

Under frokosten gik snakken livligt om løst og fast. Marianne holdt et instruktivt og oplysende foredrag om Nose Work og de 3 arrangerede baner blev annonceret og forslået til gennemløb efter frokosten, hvilken jeg faktisk tror alle gjorde. Opbakningen var i alle fald total. 

 

Efter frokosten tittede solen frem og de var tid til at lege på de opstillede baner og udfordringer – Zenia fik prøvet alle tre baner med stor fornøjelse og interesse. De var alle ment som en appetitvækker, inspiration og startkit til videre undersøgelse i eget regi sidenhen – det lykkedes arrangørerne at lave et meget varieret og underholdende oplæg, som de havde gjort et godt forarbejde til, således at vi fik en god oplevelse alle sammen. Det lykkedes til overmål, synes jeg.

Imens klarede bestyrelsen opvasken og oprydningen. 

 

Efterfølgende blev der serveret kaffe/te og flere slags hjemmebag, inden opbruddet så småt begyndte for de der boede længst væk(Fynsland) efter kl. 16 og de sidste skiltes kl. 17 efter en meget velarrangeret og varieret dag. Ærgerlig var dog, at jyderne ikke dukkede op - ?! 

 

Helle, hendes Jens samt Kristian ryddede, lukkede og slukkede klubhuset, som de sidste - 

 

Indtryksmættet og trætte i hoved og krop vendte Zenia og jeg hjem fra alletiders dag til København kl. 18.30.  TAK alle sammen for godt humør, gode samtaler og godt samvær til en glædesdag under åben himmel!   På glædelig gensyn til lagottotræf i DK fremover.

–  Vov Vov & med venlig hilsen Zenia og Anette Rannje /d. 24/5-2017

 

Der er flere billeder på vej!

 

 Lagottotræf Odder 2016

Her er lidt indtryk fra træffet i Odder i 2016.


Lise Sørensen, veterinærsygeplejerske i Odder og uddannet hundemassør, tog over efter frokost og fortalte om hundemassage.

Hundemassage kan bl.a.

  • øge blodgennemstrømningen
  • give bedre iltning i vævene
  • fjerne af affaldsstoffer
  • øge temperaturen i vævet
  • frigive endorfiner (smertelindrende)
  • forbedre musklers evne til restitution
  • fremme lymfedrænage
  • fremme fysisk og PSYKISK afslappethed
  • forbedre ejer-hund forhold.


 

Lise gennemgik, hvordan man stryger hen over pelsen, som opvarmning og fortalte, hvad vi skulle lægge mærke til undervejs. Vi lærte også forskellige måder at massere på, hvornår massage er gavnlig og hvornår man ikke skal massere sin hund. Lise demonstrerede greb og teknikker på sin flotte sorte labrador og efter gennemgangen var der mulighed for selv at prøve massagen på sin lagotto. Det foregik ude på græsset, men der var ikke så meget ro, så det blev for de flestes vedkommende vist ikke til så forfærdelig meget, men det var bestemt meget lærerigt og kan være til stor hjælp som ”dæmper”, hvis man har en lagotto, som har tildens til at stresse.


Del siden:
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk