Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK

Trøffelsøgningskursus i Østjylland

 

 


 

Hvorfor deltage? Måske, fordi du bare gerne vil udfordre din Lagotto med en aktivitet, som den er arveligt disponeret for, måske fordi du, når vi kommer dertil, gerne vil gøre jeres ekvipage gældende til de trøffelsøgningslege efter italiensk forbillede, som Dansk Lagotto Klub fremover håber at have basis for at lave, måske fordi du drømmer om en trøffelsøgningsrejse til Kroatien, Italien eller andet sted i “trøffelland”,  måske hører du til lykkejægerne, som vil prøve lykke med at søge trøfler i DK eller måske  ...Tid: 11. august 2018, kl. 10 – 15.

Mødested: P-pladsen ved Herskind Skolen, Ladingvej 16, 8464 Galten.  

Kurset foregår i skoven 19 km. vest for Århus. Medbring din hunds bedste godbidder, en stol samt udstyr til din hund og dig selv ift. vejrforholdene.

Min. deltagerantal 6 - max. 8.  

Der vil blive opsat en pavillon til fælles brug.

Pris: 500 kr. for medlemmer af DLK, 650 kr. for ikke medlemmer og 100 kr. for observatører.

Tilmelding senest 1. juli

Lagottoer i alle aldre er velkomne! Løbske tæver kan dog ikke deltage denne dag.
Din instruktør på dagen er Anja Nielsen fra Anja & Hund

Anja skriver sådan:

”Mit navn er Anja Nielsen, og jeg glæder mig til at komme og arbejde sammen med jer og jeres hunde.

Næsearbejde er fantastisk. Hundene bliver glade og mentalt stimulerede. Hundene har alle forudsætninger med i genetikken - vi skal bare have søgearbejdet sat i system - og så kan vi ellers måbende se på, at hundene gør det, de er bedst til.

Jeg har trænet med egne hunde i både DcH, DKK og Canis siden 2001. For 2,5 år siden valgte jeg at “gå i hundene” og har siden undervist på fuld tid i Anja & Hund.

De seneste 2 år har en stor del af min træning været koncentreret omkring næsearbejde og den nye sportsgren Nose Work. Nose Work er inspireret af bl.a. narkohundes arbejde, men i stedet for at finde narko, finder hundene i Nose Work specifikke dufte (lavendel, eukalyptus og anis).

Jeg har haft omkring 50 forskellige hunde og ejere på længerevarende Nose Work-forløb. Jeg har desuden kørt introduktionskurser for omkring 80 kursister og undervist eksternt med introforløb for omkring 150 kursister. Pt. er jeg ved at tage Nose Work instruktøruddannelser hos hhv. Hund & Træning samt hos Lorup Hundecenter.

Jeg glæder mig til at skulle arbejde med jer lørdag d. 11. august - hvor vi skal bevise, at jeres hunde kan leve op til deres navn.”
Kursets indhold: Vi starter med at forbinde duften af trøffel med noget super dejligt. Dette gør vi i neutrale omgivelser. Herefter lærer vi hundene at finde trøffelduften blandt tomme beholdere, og når hundene kan det, begynder vi at lægge duften ud i mere og mere forstyrrende miljøer, inden vi begynder at arbejde med opgravning i skoven.

Kurset er tænkt som en starter, dvs. vi træner videre hver i sær og mødes senere til et opfølgende kursus. 

Tilmelding ved indbetaling af kursusprisen på DLK’s aktivitetskonto: reg.nr. 9282 konto nr. 4578310865 eller mobilepay 21 37 24 28.

Skriv samtidig mail m. kontaktoplysninger til dorte.holsting@gmail.com ift. tilsending af kørselsvejledning m.m. 

Som en evt. ekstra mulighed kan vi, hvis der interesse for det mod en ekstra udgift på 50 – 100 kr. desuden sælge trøffelkontamineringsmateriale (duftkilde) til den videre hjemmetræning. Skriv en mail til ovenstående adresse, hvis det kunne have din interesse.

Følge med her på siden, hvor der kam komme flere tips og tricks m.m.

Se: Da Dexter søgte trøfler - her