Dansk Lagotto Klubs klippekurser

Det anbefales at du tager et begynderkursus (KB) eller har været på klippekursus før, før du melder dig på mindre øvede/øvede (KMØ). Kurserne udbydes via hjemmesiden.

Instruktører - begyndere

  • Birthe Jensen / Dorthe Sveigaard, vært – Jylland
  • Mette Dons, vært / Bettina Mentz - Sjælland

Instruktører - Mindre øvede/øvede:

  • Martin Nilson
Martin Nilsson er en af nordens mest erfarne og anerkendte lagotto -klippeinstruktører. Han har stort kendskab til racen. Martin har med Kennel Eccolo opdrættet og arbejdet med lagottoer siden 1998 . Har stor erfaring med udstilling i ind- og udland. Martin har holdt en del kurser for Dansk Lagotto Klub, og stiller sig gerne til rådighed for rådgivning. Bosat på Sjælland.

Gæsteinstruktører fra udlandet 2021 - Mindre øvede/øvede

Katharina Schoug – efterår

Katharina Schoug har haft lagotto siden 2004 og er ejer af Semenzinas kennel. Hun har haft klippekurser i de sidste ti år rundt om i hele Sverige. I sommeren 2020 oprettede Katharina et digitalt klippekursus, der har fået stor opmærksomhed blandt lagottofolk i hele Norden. Det digitale kursus er meget pædagogisk, og for hver frekvens er der både film og skriftlige instruktioner. Klippekurser er også struktureret på samme måde - Katharina viser en del ad gangen, og deltagerne klipper præcis den del i henhold til hendes fremvisning og instruktioner.

Gæsteinstruktører fra udlandet 2022 - Mindre øvede/øvede

Anna Pettersson – forår

Anna Pettersson, Gillenias kennel, har haft lagotto siden 2001. Anna har haft opdræt af racen siden 2004. Annas første race var hovawart, som hun havde i næsten 20 år. Hovawarterne blev uddannet som tjenestehunde til hjemmeværnet, hvor hun var tilknyttet som hundefører. I slutningen af 80erne startede hendes interesse for udstilling og flere af hovawarterne var højt præmierede.
Anna har i mange år afholdt klippekurser for lagottoejere. I 2019 blev hun tilbudt at afholde klippekursus for lagottoopdrættere og lagottoejere i Seattle, USA.
Annas klippekurser har fokus på at lære deltagerne de korrekte racetypiske detaljer på lagottoen.

Katrien van Gemert – forår el. efterår

 

 

Hold i dag