Hvorfor udstille sin hund?

Set udefra kan udstillinger forekomme som meningsløse skønhedskonkurrencer for hunde. Men der er mening med galskaben. En racehund er ud over en god ven og et skattet familiemedlem også et stykke kulturhistorie. Det gælder i særlig grad for lagottoen. Det er vigtigt at man løbende får bedømt racen således dens standard ikke ændres. Dette er netop grunden til at mange racer heriblandt lagotto har et krav om en bestemt præmiering inden de kan bruges i avl. Kun racetypiske hunde kan bruges til opdræt.

Ringtræning 

Håndtering i ringen er ikke kun en tur rundt i ringen . Det kan anbefales at man prøver at kigge nærmere på, hvilken træning der er god at arbejde med, inden man tager til udstilling. Under DKK tilbyder de fleste kredse ringtræning til fornuftige priser. Man kan også i foreninger eller hos private melde sig til rigtig god træning. Det kræver lydighed og disciplin at opnå et godt resultat i ringen på en udstillingsdag.

Lagottoens udstillingsstandard 

Lagottoens udseende til udstilling er beskrevet i FCI standarden, og rette pelslængde er vigtig for resultatet. Derfor anbefaler vi, at man deltager i klippekurser eller allierer sig med en hundeklipper der har styr på lagottoens udstillingssoignering. Dansk Lagotto Klub tilbyder jævnligt vejledning og klippekurser, og på klippelisten kan du finde medlemmer af Klubben med erfaring inden for området.

Dansk Lagotto Klub har ikke egne udstillinger, men samarbejder med spanielklubben flere gange om året for at holde klubudstilling.

Dansk Kennel Klub afholder hvert år en række internationale hundeudstillinger for alle racer. For at deltage i en sådan skal hunden være stambogsført af Dansk Kennel Klub eller - for udenlandsk ejede hundes vedkommende - af en anden organisation, der er anerkendt af FCI (Fédération Cynologique Internationale), som er det internationale forbund af kennelklubber, som også DKK er tilknyttet. Alt om DKK-udstillinger findes på DKKs hjemmeside

Vejledning til nye udstillere

DKK har udgivet en glimrende vejledning til nye udstillere. Den kan hentes

her 

 

 

Hold i dag

Instagram