Lagotto Romagnolo er en mellemstor venlig hund, der nemt trives sammen med andre hunde.  Den knytter sig meget til sin ejer og sin familie og den elsker børn, hvis de behandler den ordentligt. Den et rigtigt ”nussehoved”, som ynder at blive kløet og kælet med. Den præges hurtigt af sin familie.

En lagotto er meget opmærksom. Den ser straks, hvis noget ikke er, som det plejer og reagerer på det, men gøer ellers kun meget lidt. Den vil være med og måske markere, hvis der kommer fremmede, men den accepterer hurtigt deres tilstedeværelse. Det er kærlig og social hund, en kærlig ledsager og ofte en opmærksom vagthund.

En lagotto er en intelligent hund, som er let at træne. Som trøffelhund er det naturligt for lagottoen at arbejde med sin næse (spor, o.a.), men mange lagottoer trives også godt på agilitybanen. På trods af at nogle er af den mening, at lagottoens jagtinstikter er bortavlet, findes der en del eksempler på, at lagottoen er en fortrinlig jagthund. Hvis den er velafbalanceret er den rolig og lærevillig og så der er stort set ingen grænser for, hvad en Lagotto kan trænes til.

Lagottoen har et rustikt udseende og er en robust bygget hund. Pelsen er tæt og krøllet og fælder ikke og dermed en ideel hund for personer med allergier, som i mange tilfælde tåler den. Pelsplejen må dog ikke forsømmes, men den er overkommelig, hvis pelsen bliver gået jævnligt efter for frø og andet, som bør fjernes og  pelsen kan børstes  igennem en gang om mdr. for at fjerne filtret. Det bedste er dog at holde pelsen fri for filtre uden at børste, da børstning kan ødelægge pelsens struktur. Desuden skal en lagotto med jævne mellemrum vaskes og klippes.
Hold i dag

Instagram