Trøffeltræning på egen hånd

Grundlæggende

Det er nødvendigt at gå trinvis frem, når man vil træne trøffelsøgning. Konkret kan det gøres på flere måder, men det vigtigste er, at man går trinvis frem og gradvis øger forventningerne til hunden. Man går fra det lette og til det sværere, og hvis det viser sig, at man har øget kravene for meget, så hunden mister interessen, så må man gå et eller flere trin tilbage og så starte derfra igen.

Dorte Holstings metode 

Dorte Holsting fortæller her om den metode hun og Siena brugte som gør-det-selv træning. Der blev brugt duftkilder fra trøffel fremstillet ved kontaminering. Siena, og Dorte trænede ca. 15 min. dagligt i 14 dage og er nået i den periode frem til fase 8. 

 Træningens 8 faser

1.Træningsfase: Præsentér trøffelduften for din lagotto ved at holde glasset med duftkilden frem. Når hunden snuser ned i glasset, skal du klikke og give godbid. Præsenter duften tilpas mange gange til hundens glæde og interesse er stor og halen logrer.

2.Træningsfase: Læg duftkilden skjult inden døre, først udækket siden dækket under puder, dyner ol. Klik, vis begejstring og giv godbid, når duftkilden er fundet. Gentag tilpas mange gange til din lagottos glæde og interesse er stor og halen logrer.

3.Træningsfase: Læg duftkilden skjult, men oven på jorden uden døre. Klik, vis begejstring og giv godbid, når duftkilden er fundet. Gentag tilpas mange gange til din lagottos glæde og interesse er stor og halen logrer.

4. Træningsfase: Læg duftkilden i et hul i jorden. Klik, vis begejstring og giv godbid, når duftkilden er fundet. Gentag tilpas mange gange til din lagottos glæde og interesse er stor og halen logrer.

5. Træningsfase: Læg duftkilden i et hul med løs jord eller sand. Dæk duftkilden let med jord. Klik, vis begejstring og giv godbid, når duftkilden er fundet. Gentag tilpas mange gange til din lagottos glæde og interesse er stor og halen logrer.

6. Træningsfase: Læg duftkilden i et hul med løs jord eller sand. Dæk duftkilden med jord. Klik, vis begejstring og giv godbid, når duftkilden er fundet. Gentag tilpas mange gange til din lagottos glæde og interesse er stor og halen logrer.

7. Træningsfase: Læg duftkilden i et hul med løs jord eller sand. Dæk duftkilden med 2o cm jord. Klik, vis begejstring og giv godbid, når duftkilden er fundet. Gentag tilpas mange gange til din lagottos glæde og interesse er stor og halen logrer.

8. Træningsfase: Læg duftkilden i et hul med alm. hård jord i 20 cm dybde. Dæk duftkilden med jord. Klik, vis begejstring og giv godbid, når duftkilden er fundet. Gentag tilpas mange gange til din lagottos glæde og interesse er stor og halen logrer.

Der er mange gode grunde til at gå på kursus, men hjemmetræning og masser af begejstring, godbidder og tålmodighed virker!

Hold i dag

Instagram